Homeopathie

Je dier genezen op een natuurlijke wijze, zonder bijwerkingen (homeopathie kan ook in combinatie met reguliere medicijnen of ter ondersteuning).
Naast de inzet van homeopathische middelen, werk ik ook met Schüsslerzouten, nosoden, spagyriek en (oer)tincturen.


Hoe werkt homeopathie
Homeopathie werkt op basis van gelijksoortigheid en stimuleert hierdoor het zelf herstellend vermogen tot genezing. Herstel is mogelijk door overeenkomsten tussen de kenmerken van het ziektebeeld van de patiënt en de eigenschappen van het homeopathische middel. Dit houdt in dat het gebruik van een homeopathisch middel, bij een gezond dier, ziektesymptomen veroorzaakt en datzelfde middel bij een ziek dier ziektesymptomen wegneemt. Door middel van een ‘ziekteclassificatie’ kan het juiste homeopathische middel worden toegepast.
Een belangrijke regel in de natuur is dat na elke ‘actie’ een ‘reactie’ komt.

Hoe geef je homeopathie?
Homeopathische geneesmiddelen zijn eenvoudig toe te dienen bij uw dier. Dit kan bijvoorbeeld via een reukflesje dat via de slijmvliezen direct door het lichaam zal worden opgenomen (dit is sneller dan een pil die eerst via de maag moet worden omgezet).

Het homeopathische middel kan ook via een pipet worden toegediend (oraal) of over het voer of in het drinkwater worden gedaan.
Er bestaan ook korrels die onder de tong kunnen worden gestopt of in het voer kunnen worden gegeven.

Het voordeel van homeopathische middelen is dat het natuurlijk is, snel werkt, geen bijwerkingen heeft en makkelijk is toe te dienen. Homeopathische middelen kunnen ook samen met reguliere medicijnen worden gegeven of ter ondersteuning en genezen uw dier op natuurlijke wijze.

Waarvan en op welke wijze zijn homeopathische middelen gemaakt?
Homeopathische middelen zijn allemaal gemaakt van stoffen die in de natuur te vinden zijn: planten, dieren of mineralen (zoals zwavel, goud en kwik). Het intensieve proces en de manier van bewerken maakt het een homeopathisch middel (het fijnmalen, drogen, verdunnen en schudden).
Dit proces noemen we ‘potentiëren’. Tevens bestaan er middelen die worden gemaakt van ziekteproducten van mens of dier. Deze middelen noemen we Nosoden.

Spagyriek is een zuiver natuurlijk product gemaakt vanuit planten die op alchemistische wijze worden bereid. Tijdens dit productieproces, dat gekenmerkt wordt door het ‘scheiden’, ‘zuiveren’ en ‘samenvoegen’ van de bestanddelen van een medicinale plant, ontstaat een krachtige essence.

Giftige bestanddelen worden geëlimineerd gedurende de bereiding. Hierdoor werken spagyrische middelen zowel op het lichaam (fysieke component) als de ziel (emotionele component) en de geest (mentaal-spirituele component). Spagyrische middelen bieden ons een harmonieuze synergie van fytotherapie (kruidengeneeskunde), homeopathie, aromatherapie en mineralen-therapie.